joi, 31 iulie 2008

Montarea Plafoanelor False Rigips

Finisarea planseelor de rigips

Finisajul planselor cu sustinere fixata la rosu direct pe planseu realizeaza o suprafata plana de inchidere a spatiului care poate fi vopsita sau tapetata. Acest sistem este folosit mai ales la renovarea planseelor care prezinta greseli de executie. In afara unei acoperiri lipsite de rosturi, pe suprafetele mari se pot realiza diferite efecte optice folosind casetele RIGIPS.

Plafoane suspendate
Plafoanele suspendate cu structura metalicã de sustinere se utilizeaza pentru a reduce inaltimea libera a incaperilor sau pentru a ascunde instalatiile montate in golul ramas. In plus, prin combinarea plafoanelor suspendate cu materiale fonoizolante din fibre se pot obţine urmatoarele imbunatatiri suplimentare :
-reducerea costului de încãlzire prin îmbunãtãţirea izolatiei termice ;
-imbunatatirea izolaţiei fonice a planseului existent cu valori de pana la 8 dB ;
-scaderea nivelului fonic si reglarea ecoului prin panouri de rigips cu goluri si slituri ;
-cresterea rezistentei la foc a constructiei.
In structura plafonului pot fi integrate fara probleme şi accesorii existente pe piata sisteme de iluminat, de ventilatie sau de incalzire.

Plafoane din placi de ipsos tip PERIPLAKşi tip DECOGIPS

Gama de tavane din placi de ipsos tip PERIPLAK si tip DECOGIPS au toate calitatile cerute de arhitectura de interior a unui plafon modern :

-pot fi demontate cu rapiditate ;
-au greutate redusa ;
-sunt rezistente la foc ;
-raspund tuturor conditiilor ecologice ;
-au calitãţi termoizilante, fonoizolante şi fonoabsorbante ;
-au un aspect foarte placut.
Ambele tipuri de tavane au o gama larga de modele cu multiple posibilitãţi de combinare şi decorare datorate atat dimensiunilor diferite ale placilor (60x60 ; 120x60), cat si diferitele tipuri de grile de suspendare pe care pot fi montate (15 mm, 24 mm, aparent, semiaparent sau ascuns).
Placile pe plafoane sunt realizate dintr-un amestec ale carui principale componente sunt:
-gipsul : un produs mineral natural 100%, inert, bun regulator higrometric şi incombustibil;
-perlitul : roca de origine vulcanica, usoara si cu foarte buna capacitate izolatoare, care impreuna cu gipsul, face ca produsul sa fie inert chimic si incombustibil ;
-fibra de sticla : introdusa sub forma unei tesaturi constituind armatura placilor de ipsos pentru sporirea rezistenţei la intindere si incovoiere.



Se realizeazã cu suruburi rapide RIGIPS de 25 mm.

Structura de sustinere
Este profilul de plafon RIGIPS CD ca profil de baza si portant.
Prinderea sistemelor de suspendare de plansee masive. Mai intai se traseazã pe peretii adiacenti inaltimea plafonului suspendat, dupa care se traseaza pozitia sistemelor de suspendare care se prind de planseul existent cu dibluri si suruburi.
Piesele care alcatuiesc structura de sustinere sunt :
-piesa de legatura a profilelor CD pentru alaturarea profilelor ;
-ancora de colt pentru incrucisarile profilelor CD ;
-piesa de siguranţã a legaturilor transversale CD pentru structuri cu inaltime constanta ;
-tija de suspendare cu bucla de lungime 12,5 cm-100 cm ;
-piesa de suspendare rapidã tip ancora cu arc.
Piesa de suspendare rapida care se introduce în profilul de baza şi se cupleaza cu tija de suspendare. Ajustarea inaltimii se face prin glisarea tijelor de suspendare în cadrul arcului. Profilul portant CD se prinde de profilul de bazã prin ancore cu colt. De profilele portante se prind cu suruburi rapide RIGIPS de 25 mm lungime, panourile de constructie RIGIPS de grosime de 12,5 mm. Distanta dintre suruburi este de 17 cm. Rosturile transversale se dispun decalat (pentru evitarea rosturilor in cruce).

Prelucrarea rosturilor

Prelucrarea rosturilor reprezinta lucrarea finala care incununeaza tehnologia de montaj a sistemelor RIGIPS. Aceasta operatiune are un rol important si influenteaza in mare masura calitatea estetica a lucrului facut. Cu sistemul de rosturi VARIO conceput de RIGIPS, rosturile pot fi prelucrate cu sau fara bara de protectie.

Sistemul de rosturi VARIO fara bandã de protectie

Rosturile se umplu cu pasta VARIO. Dupa 30 minute, surplusul de pasta se indeparteaza si se efectueaza chituirea plana cu pasta VARIO sau pasta de finisare VARIO. Dacã este necesar, rosturile astfel finisate se pot slefui.

Sistemul de rosturi VARIO cu banda de protectie

Rosturile se umplu cu chit de spaclu VARIO. Benzile de protecţie RIGIPS din fibra de sticla se ingroapa complet in chitul proaspat si fara a mai adauga chit se netezesc rosturile. Dupa terminarea timpului de priza (30 minute) se executa corectiile. Dupa aceastã operatie, daca este necesar, rosturile pot fi slefuite.

www.constructii-casata.blogspot.com

Niciun comentariu:

 

blogger templates | Make Money Online